Locuri de vazut

Castelul Bran

Una din cele mai renumite obiective turistice din Romania, Castelul Bran este locul care a dat nastere legendei contelui Dracula. Personajul vizat este Vlad Tepes (1431 – 1476), voievod roman renumit pentru cruzimea sa, si care a administrat o perioada acest castel.

Muzeul Satului Bran

Acest muzeu are in administrare obiecte specifice zonei Bran. O parte dintre acestea sunt parte a tezaurului patrimoniului cultural national, totalitatea exponatelor reusind astfel sa zugraveasca o imagine realista a castelului Bran din evul mediu.

Vama Medievala Bran

Muzeu intemeiat in 1987 care pastreaza vie imaginea Branului ca un important punct vamal si ofera vizitatorului o descriere a comertului din evul mediu.

Cetatea Rasnov

Cetatea, atestata documentar din 1355, este un vestigiu istoric al luptelor pentru apararea patriei duse de voievozii romani. Cetatea Rasnov este renumita prin faptul ca a fost obligata sa-si deschida portile o singura data, in 1612, din cauza lipsei de apa. Muzeul din Rasnov intregeste aceasta imagine istorica prin arme, unelte si alte obiecte de epoca.

Manastirea Aninoasa

Situata in satul cu acelasi nume, manastirea a fost ctitorita in 1677. Manastirea Aninoasa este unica in zona, arhitectura sa imbinand elemente specifice unei cetati fortificate cu caracteristicile unui lacas de cult.

Pestera Dambovicioara

Formata prin actiunea raului Dambovicioara in structura calcaroasa a Masivului Piatra Craiului, pestera Dambovicioara este cea mai mare si reprezentativa pestera din zona.

Partia de ski Bran-Zanoaga

Situata in apropierea Castelului Bran, partia de ski Bran-Zanoaga este o partie cu dificultatea medie. Cu o diferenta de altitudine de 170 metri si o lungime de aproximativ 800 metri, partia este cunoscuta mai ales pentru tunurile de zapada cu care este dotata care garanteaza conditii bune de schiat in lunile inghetate.

Muntii Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului, elementul central al Parcului National Piatra Craiului, este favoritul turistilor pentru drumetii, alpinism sau explorarea pesterilor din regiune.

Mausoleul de la Mateias

Situat la 12 km de Rucar pe drumul catre Bran in comuna Valea Mare – Pravăţ, mausoleul de la Mateias a fost construit in memoria eroilor romani cazuti in Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918. In apropierea se afla muzeu unde sunt expuse marturii ale luptelor care au avut loc in Primul Razboi Mondial.

Barajul Pecineagu

Barajul Pecineagu este un baraj de 107 metri inaltime, construit pe cursul superior al raului Dambovita. Barajul este situat intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa.

Cheile Dambovicioarei

Un canion cu pereti inalti de pana la 200 metri care poate fi vazut in detaliu in drum spre Pestera Dambovicioarei. Cheile au o lungime de aproximativ 8 kilometri iar in aceasta zona sunt un numar impresionant de pesteri (peste 50), printre care Pestera Dambovicioara, Pestera de la gura Defileului, Pestera Labirintului.